На 24 ноември 2016г. АСЕП ще проведе дискусия „Електроенергиен пазар – либерализацията продължава? „

Асоциация „Свободен енергиен пазар“ организира дискусия на тема „Електроенергиен пазар – либерализацията продължава?.

Дискусията ще се проведе на 24  ноември 2016г. от 09:00 до  13:00 часа, в  Зала „Ню Йорк Сити“,  Конферентен център  “Капитал Форт“,  бул. „Цариградско шосе“  № 90, София

В очакване на  дълго отлаганото  въвеждане на нов модел на либерализирания пазар на електрическа енергия,  Асоциация „Свободен енергиен пазар“ кани  пазарните участници да обсъдят предизвикателствата, поставяни от  новите политически реалии. Кои са основните препоръки на  Световната банка? Какъв е избраният пазарен модел? Ще бъде ли приет този модел от едно ново политическо мнозинство? Какво отлагане във времето ще претърпи реформата на енергийния пазар и какви ще са последиците от това допълнително забавяне? Институции, производители, мрежови оператори, търговци, потребители на електрическа енергия са поканени да обсъдят  тези въпроси и да представят своята визия относно  възможностите за оптимизация на правната рамка за търговия с електрическа енергия на свободния пазар. Идентифицирането на моментните проблеми и обединяването на пазарните участници около идеи за тяхното отстраняване цели да  подпомогне приемането на пазарен модел,  осигуряващ балансирана и прозрачна  конкурентна среда на българския електроенергиен пазар.

Вижте актуална предварителна програма на събитието тук: Програма 24_11_16

Регистрирайте участието си на адрес office@asep.bg. Регистрационна форма може да бъде свалена  тук: Форма за регистрация 24_11_16.